İlker Başbuğ'dan iki çağrı

"Bu davalardaki yargısal süreç, Meclis'te kurulacak bir komisyonla enine boyuna incelenmeli, araştırılmalı ve soruşturulmalı" Bu sözler Türkiye Cumhuriyeti 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a ait. Başbuğ, kumpaslarla kurulan davalar ile ilgili konuştu. "5 No'lu CD" konusunda Genelkurmay Başkanlığı'nın araştırma yapması gerektiğini belirten Başbuğ, "O CD'yi oraya yerleştirenler bulunmalı" dedi.

İlker Başbuğ'dan iki çağrı

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tahliyesinin ardından tertiplerle başlayan davalar ile ilgili Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a konuştu.

Başbuğ, birçok emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davalara ilişkin meclisi işaret etti. "iki şey mutlaka yapılmalı" dedi.

İlker Başbuğ, "Öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin mutlaka yaşanan bu süreci ele alması gerekiyor. Bu davalardaki yargısal süreç, Meclis'te kurulacak bir komisyonla enine boyuna incelenmeli, araştırılmalı ve soruşturulmalı. Bu konuda hala neden atılmıyor, anlamış değilim." dedi.

Balyoz davasındaki 5 Nol'lu harddisk'i hatırlatan Başbuğ, Genekurmay'ın araştırma yapması gerektiğini söyledi.

Başbuğ, "Gölcük'te bulunan ve davalara kaynaklık teşkil eden "5 No'lu CD" konusunda Genelkurmay Başkanlığı kapsamlı ve sonuç alıcı bir araştırma yapmalı. O CD'yi oraya yerleştirenler bulunmalı. Kim ya da kimler yerleştirmiş o CD'yi. İlk somut bilgi oradan çıkacaktır." dedi.

Başbuğ, bu davalar dış güçlerin operasyonu mu sorusuna "elimde somut bilgi yok ancak bunlar konuşuluyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

meclis genelkurmay ilker başbuğ çağrı