CHP'den resmi açıklama

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlğı seçimleriyle ilgili ilk açıklamasını yaptı. Seçimi, Tayyip Erdoğan'a tatilciler ve boykotçuların kazandırdığını savundu. CHP lideri, "bugün seçim olsa yine CHP’nin adayı olarak İhsanoğlu’nu gösterirdim. " dedi. HP Sözcüsü Haluk Koç cumhurbaşkanlığı seçim sonuçalrıyla ilgili parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin ilk açıklamasını yaptı. "Şimdi olsa yine İhsanoğlu'nu aday gösterirdim" dedi, tatilciler ve boykotçular nedeniyle seçimi kaybettiklerini savundu.

Kılıçdaroğlu Ankara’daki evinden izlediği seçim sonuçlarını Cumhuriyet Gazetesi'ne değerlendirdi. "Seçimin galibi Erdoğan değildir diyen Kılıçdaroğlu, bunu diğer adayların seçimlerde cesaretle yarışmasına bağladı.

Kılıçdaroğlu, seçimi Erdoğan'ın kazanmasından tatilcileri sorumlu tuttu. İhsanoğlu, MHP ve CHP'nin 30 Mart seçimlerinde aldığı toplam oydan 4 milyon daha az oy aldı. İhsanoğlu'nun oyları 15 milyonda kaldı. Kılıçdaroğlu oy oranındaki bu düşüşün nedeni olarak tatilciler, boykotçular ve Demirtaş’a oy verenleri gösterdi. Ayrıca "Bugün seçim olsa yine CHP’nin adayı olarak Sayın İhsanoğlu’nu gösterirdim." dedi.

Kılıçdaroğlu "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kaybetmesi CHP'de bölünmeler yaratır mı?" sorusuna da yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, CHP'de bir çatlama olmayacağını, bunun işçin ortada bir gerekçe olmadığını belirtti.

Öte yandan CHP lideri, partisinin olağanüstü kurultaya gitmeyeceğini söyledi. Ancak bu yönde bir talep gelirse değerlendireceklerini bildirdi.

ulusalkanal.com.tr

chp açıklama