Faili Meçhuller Davası'nda yeni gelişme

Ankara'da görülen faili meçhul suikastlar davasında skandal bir karar çıktı. Davanın tek tutuksuz sanığı olan ve suikastlarda görev almakla suçlanan Polis Ayhan Çarkın tahliye edildi. 18 kişinin infaz edilmesiyle ilgili davada tutuklu kalmadı. Mahkeme aralarında sanıkların tamamının duruşmalarda bulunma zorunluluğunu kaldırdı.

Faili Meçhuller Davası'nda yeni gelişme

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen faili meçhuller davasının ikinci duruşmasında skandal kararlar çıktı.

Çiller Özel Örgütü'nün 1990'lı yıllarda işlediği 18 cinayetle ilgili davada Mahkeme, Polis Ayhan Çarkın'ın tahliyesine karar verdi. Heyet, sanıklar hakkındaki tutuklama taleplerini de reddetti. Davada tutuklu sanık kalmadı.

Mahkeme, skandal bir karara daha imza attı. Mahkeme heyeti, aralarında Mehmet Ağar, Korkut Eken, İbrahim Şahin, Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Ahmet Demirel ve Seyfettin Lap'ın da bulunduğu sanıkların duruşmalara katılma zorunluluğunu kaldırdı.

Gladyo cinayetlerinde rol alan Polis Ayhan Çarkın, kendisinin değil devletin suçlu olduğunu söyledi.

Duruşma savcısının dosyada sanıkları suçlayan somut delil bulunmadığını ileri süren mütalaasına, yakınlarını kaybedenlerin avukatları sert tepki gösterdi. Tartışmalar üzerine duruşmaya ara verilmesinin ardından yakınları öldürülenler ile sanık yakınları arasında kavga çıktı.

Duruşma 17 Ekim'e ertelendi.