Kaynak Holding'e baskın

F tipi yapıya yakınlığı ile bilinen Kaynak Holding’e bağlı 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Polis, şirketlerdeki bilgisayarları incelemeye aldı. Fetullahçı Terör Örgütü'ne finansal destek sağladığı belirtilen Kaynak Holding, “örgütün propagandasını yapmak ve kara para aklamak” ile suçlanıyor.

Kaynak Holding'e baskın

Fethullahçı Terör Örgütü'ne finans sağladığı iddiasıyla Koza İpek grubunun ardından Kaynak Holding'e de operasyon düzenlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Kaynak Holding'e bağlı İstanbul'daki 22 adrese eşzamanlı baskın yapıldı.

Operasyonda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekipler katıldı. Holdingin Üsküdar ve Bağcılar'daki binalarında da arama yapıldı.

Kaynak Holding'e "Fetullahçı Terör Örgütü'ne finansal destek sağlama, örgüt propagandası yapma ve kara para aklama" suçlamaları yöneltiliyor.

Kaynak Holding'in 7 şirketi hakkında yapılan ihbar üzerine, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2014 yılında “Vergi usul kanununa muhalefet” suçundan soruşturma başlatılmış, bu kapsamda holdingin İstanbul'daki bazı adreslerinde arama yapılmıştı.

Holding, 16 farklı sektörde bünyesinde 30 ayrı şirket barındırıyor.

ulusalkanal.com.tr

kaynak holding