''Cihat'' trafiğinin ayrıntıları ortaya çıktı

Türkiye üzerinden Suriye'ye yapılan cihat trafiğinin ayrıntıları ortaya çıktı. Terörist gruplara katılmak isteyenler; önce sınıra yakın illere, ardından teröristlerin kontrolündeki bölgelere aktarılıyor. Sınırdan geçişi, insan kaçakçıları sağlıyor. Koordinasyon ise bir bölümünü İŞİD'in kontrol ettiği Halep'ten sağlanıyor.

''Cihat'' trafiğinin ayrıntıları ortaya çıktı

Suriye'deki cihatçı terör trafiğinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Aydınlık Gazetesi, Suriye'deki terör gruplarına katılanların nasıl Suriye'ye götürüldüğünü yazdı.

İŞİD adlı terör örgütüne katılmaktan son anda vazgeçen bir kişi, başından geçenleri gazeteye anlattı. Buna göre, Suriye'deki radikal gruplara katılmak isteyenler önce Türkiye'nin sınır illerinde toplanıyor. Bu illerin başında ise, Şanlıurfa ve Kilis geliyor.

Bu aşamada devreye insan kaçakçıları giriyor. Kaçakçılar bu kişileri bir kaç gün evlerde bekletiyor. Burada dünyanın çeşitli yerlerinden Suriye'ye savaşmaya gelenler bulunuyor. Hatta sözde cihat yapmaya eşleriyle gelenler dahi var. Kaçakçılar Suriye'ye geçirdiği kişileri terör gruplarına teslim ediyor. Suriye'ye geçirilen kişi başına IŞİD'den para alınıyor.

Militanların Suriye geçisi süreci Halep'ten yönetiliyor. Halep'in bir kısmı İŞİD adlı terör örgütünün denetimi altında. Örgütlere katılmak isteyenler, bu bölgeden internet vasıtasıyla yönlendiriliyor.

IŞİD'e yeni katılanlar da Halep'in kuzeyi'ndeki El Bab bölgesinde eğitime alınıyor.

ulusalkanal.com.tr