Türkiye ile Rusya arasında kritik görüşme

4 Haziran'da Ankara-Washington hattında yapılacak Menbiç zirvesi öncesi Türkiye ile Rusya arasında önemli bir görüşme yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiyev'i ağırladı. Görüşmede Suriye'deki son durum ele alındı.

Menbiç için 4 Haziran'daki Çavuşoğlu Pompeo zirvesi öncesi Türkiye ile Rusya arasında kritik bir görüşme yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiyev'i Beştepe'de ağırladı. Erdoğan'ın mitingini iptal ederek görüştüğü Lavrentiyev, son olarak 24 Mayıs'ta da Ankara'ya gelmişti. Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'nda temaslarda bulunan Rus yetkili yeni ziyaretiyle birlikte bir hafta içinde ikinci kez gelmiş oldu.

Görüşmede öne çıkan başlık Ankara-Washington hattında masada olan Menbiç görüşmeleri. Türk ve Amerikalı yetkililerin üzerinde durduğu yol haritasına göre Menbiç'ten PKK/PYD çıkarılacak, kentin güvenliğini Türk ve Amerikan askerleri sağlayacak.

Basına kapalı yapılan ve yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede, Suriye'de yeni Anayasa yazılması için oluşturulacak komisyonun da değerlendirildiği ifade edildi. Ayrıca ikili İdlib'deki son durumu da masaya yatırdı.

Erdoğan - Lavrentiyev görüşmesinin yanı sıra gözler 4 Haziran'da Washington'da yapılacak Menbiç zirvesine çevrildi. Zirve öncesi uzmanlardan önemli uyarılar geldi.

Prof. Dr. Hasan Ünal, Amerika ve PKK/PYD'ye karşı Türkiye'nin Suriye hükümetiyle iş birliği yapması gerektiğini vurguladı.

ulusal.com.tr