Erdoğan'dan Johnson'a mektup

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedavisi gören İngiltere Başbakanı Johnson'a mektup gönderdi. Acil şifalar temennisinde bulundu. En fazla can kaybının yaşandığı İtalya'da ise kısıtlamalar 3 Mayıs'a kadar uzatıldı.

Erdoğan'dan Johnson'a mektup

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İngiltere'nin Başbakanı Boris Johnson'a mektup gönderdi.

Mektupta Johnson'a geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, bu süreçte ülkelerin birbiriyle dayanışma içerisinde olması gerektiğini belirtti. İlerleyen dönemde için ikili ilişkilerin artırılmasını istedi.

Geçen hafta evde karantinaya giren ancak daha sonra yoğun bakıma kaldırılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan da iyi haber geldi.

3 gün yoğun bakımda tedavi gören İngiltere başbakanı, taburcu edildi. Hastaneden alkışlarla uğurlandı.

Yetkililer Başbakan Johnson’ın durumunun iyiye gittiğini, iyileşmenin ilk aşamasında olduğunu belirtti.

İngiltere’de toplam virüs vakası 73 bin 758’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 8 bin 958’e ulaştı.

İtalya'da ise karantina tedbirlerinin süresi 3 Mayıs’a kadar uzatıldı. Ülkede acil durum 7 haftadır devam ediyor.

Başbakan Giuseppe Conte, tedbirlerin meyvesini verdiğini ancak, aynı kararlılıkla gidilmezse başa dönülebileceğini söyledi.

Ancak, 14 Nisan'dan önce kırtasiye, bebek ürünleri satan mağazalar ile ormancılık ve tarımla alakalı ürünler satan dükkanların açılmasına izin verilecek.

Başbakan Conte, İtalya ile bazı AB üyesi ülkelerle aralarındaki anlaşmazlığa da değindi.

Conte, "Avrupa, barış dönemi boyunca hiç karşılaşmadığı bir krizle yüzleşiyor. Avrupa'nın bu kriz cevaba korona tahvil olmalı. Kurtarma paketi finanse edilmeli. İtalya, Avrupa İstikrar Mekanizması'nı uygun cevap olarak görmüyor" ifadelerini kullandı.

İtalya, Fransa ve İspanya gibi salgından en fazla etkilenen ülkeler, AB ülkelerinin ortak borçlanma sistemi kurmasını talep ediyordu. Almanya ve Hollanda'nın başı çektiği ülkeler ise buna karşı çıkıyordu.

ulusal.com.tr

koronavirüs tayyip erdoğan