HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi halkı tehdit etti

HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sevindik Köyü'nde halkın mera alanlarına katı atık tesisi yapmak istiyor. Geçim kaynağı hayvancılık olan köylüler, tesise karşı çıkınca Kandil tarafından tehdit edildi. Baskı altında olan vatandaşlar, HDP'li belediye tepkili.

Bin 500 nüfuslu Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Sevindik köyünde yaşayan vatandaşlar büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. HDP'li Diyarbakır Belediyesi, köylünün bin 277 dönümlük mera alanına Katı Atık tesisi yapmak istiyor.

Tesis yapılırsa köylüler, hayvanlarını otlatacak yer bulamayacak.

Sevindik sakinleri, HDP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından tehdit altında.

İlke Haber Ajansına konuşan Ferit Eker, “Bizi Kandil ile tehdit ediyorlar. 'Diyarbakır'a gelmenize müsaade etmeyiz' diyorlar. İsimlerimizi yazmışlar, Kandil’le vermişler. Bugün köy muhtarımızı da dövmüşler" dedi.

Yurttaşlar, daha önce de Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Deniz Kıraç tarafından baskıya maruz kalmıştı.

Yaklaşık 20 bin koyun ve 10 bin de büyükbaş hayvan olan köyde halk HDP'li belediyeye tepkili. Köylüler, kim olduklarını bilmedikleri ve zabıta kıyafeti giydirilmiş kişilerin uzun namlulu silahlarla köye geldiklerini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

hdp diyarbakır büyükşehir belediyesi halkı tehdit etti