Anadolu'nun lezzeti yaşatılıyor
Yörük kültürünün örneklerinden saç ekmeği yapımı, Isparta'nın Gedikli köyünde günümüzde de devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan usta kadınlar, uzun süre saklanabilen ekmekler için ter döküyor.
Sabah erkenden kalkılıyor, ateşler yakılıyor, hamurlar yoğruluyor.
Yörük kültürünün geleneği olan ve uzun süre bozulmayan saç ekmekleri, dayanıklılığını da bu usta ellerden alıyor.
Un, tuz ve suyun karışımıyla elde edilen hamur, oklavalar yardımıyla senetler üzerinde açılıyor.
Yufka halini alan hamurlar, Islanmış kül yardımıyla yanmayı önlenen tandırlara bırakılıyor.
Piştikten sonra üst üste dizilen ekmekler kurumaya bırakılıyor.
Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Gedikli köyünde bu gelenek uzun yıllardır devam ettiriliyor.
ulusalkanal.com.tr