Devletin en mahrem sırlarını barındıran bilgilerin TÜBİTAK'ta kopyalandığı ortaya çıktı

Bülent Arınç'a suikast ihbarı iddiasıyla girilen Seferberlik Tetkik Kurulu'na bağlı 16 birimin lağvedildiği ortaya çıktı. Kapatılan birimlerin yerine, sınırlı sayıda askeri personelin görev yaptığı 4 yeni merkez oluşturuldu. Bu arada devlet sırlarını barındıran bilgilerin TÜBİTAK'ta görevli bilirkişi tarafından da kopyalandığı ortaya çıktı.

Devletin en mahrem sırlarını barındıran bilgilerin TÜBİTAK'ta kopyalandığı ortaya çıktı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast yapılacağı bahanesiyle girilen, Türkiye'nin en mahrem bilgilerinin tutulduğu Seferberlik Tetkik Kurulu ile ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Seferberlik Tetkik Kurulu'na bağlı 16 birimi lağvedildi. Habere göre, Kozmik Oda'daki bilgiler mahkemeye verilince, devlet sırlarının deşifre olma tehlikesine karşı Genelkurmay Başkanı Özel'in, Yüksek Askeri Şura kararıyla işlemi uyguladığı belirtildi.

Savaş dönemleri için örgütlenen Seferberlik Tetkik Kurullarının yerine, sadece sınır bölgelerinde olmak üzere sınırlı sayıda askeri personelin görev yaptığı 4 yeni merkez oluşturuldu. Askeri garnizonlarda çalışan birimler sadece sınır ötesine yapılacak harekâta yönelik çalışmalar yürütüyor.

Bu arada devlet sırlarını barındıran imaj hard diskinin çözümü için verildiği TÜBİTAK BİLGEM'de de kopyalandığı ortaya çıktı.

Kopyalamayı yapan kişinin bilirkişi olarak görev yapan Burak Akoğuz olduğu belirtildi. Akoğuz; Balyoz, Askeri Casusluk, Poyrazköy, Danıştay gibi Türkiye'nin kaderini etkileyen davalarda "yanlı raporlar hazırladığı" gerekçesiyle TÜBİTAK'tan atılmıştı.

ulusalkanal.com.tr