Ahmet Davutoğlu, Angela Merkel ile görüştü

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ilgili Alman devlet televizyonu ZDF’te yayınlanan şiire tepki gösterdi. Merkel, metnin bilinçli olarak hakaret amacıyla yazıldığını söyledi

Ahmet Davutoğlu, Angela Merkel ile görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ilgili Alman devlet televizyonu ZDF’te yayınlanan şiire Almanya Başbakanı Angela Merkel'den tepki geldi.

Merkel, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile dün yaptığı telefon görüşmesinde, hakaretler içeren şiirin sözlerinin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Merkel programın kaldırıldığını söyledi. Telefon görüşmesiyle ilgili bilgi veren Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Merkel’in şarkının sözlerini “Bilinçli olarak yaralayıcı” diye nitelediğini vurguladı.

Bir gazetecinin “Başbakan Merkel, bu şiirden dolayı özür diledi mi?” sorusuna, Sözcü Seibert, “Telefon görüşmesiyle ilgili söylenecekleri söyledim” demekle yetindi.

Önce devlet televizyonu NDR'nin "Extra 3" adlı programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerine eleştirel bir video klip yayınlandı. Türkiye, Alman büyükelçiyi Dışişleri’ne çağırdı. Ardından kabare sanatçısı Jan Böhmermann ZDF kanalında Erdoğan’a ağır hakaretler içeren bir şiir yayınladı.

ulusalkanal.com.tr

Ahmet Davutoğlu angela merkel telefonda görüştü