Evden çalışmayı talep eden ya da tatil isteyen çalışanlar işten çıkartılıyor

Koronavirüs nedeniyle ‘Evde Kal’ hareketine uyarak işleri elveren çalışanlar evden çalışmayı talep ederken diğer çalışanlar ise çalıştıkları kurumların ücretli izin vermesini bekliyor. Sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışan birçok çalışan ise büyük markalar tarafından işten çıkartılıyor.

Evden çalışmayı talep eden ya da tatil isteyen çalışanlar işten çıkartılıyor

Yurtiçi Kargo çalışanı Büşra Akbaş, çalıştığı kurumun Twitter hesabının altına Yurtiçi Kargo’nun, koronavirüsten çalışanlarını korumak için herhangi bir tedbir almadıklarını yazan bir gönderi paylaştı. Akbaş bu yorumun üzerine 5 aydır çalıştığı kurumdan kovulduğunu iddia etti.

Çalıştığı şube tarafından değil, bölge tarafından işten çıkarılan genç kadın hakkını sosyal medyada aradı.

Diğer çalışanlarından tepki alan kurum ise Vodafone oldu. Twitter’da bir çalışanlarını kovmaları üzerine çok konuşulanlar listesine giren mobil operatör birçok kişi tarafından boykot edildi.

Vodafone adına bir aracı kurumda çalışan Ferhat Ceylan adlı kişi çalıştığı çağrı merkezi hakkında attığı gönderi nedeniyle işten çıkarıldı. Koronavirüs nedeniyle gerekli önlemlerin alınmadığını söyleyen Ceylan, şirket tarafındna bu gönderisi nedeniyle işten çıkarıldı. Comdata adlı şirket ise Ferhat Ceylan’ın kovulmadığını kişinin eğiti sürecinde olduğunu yazan bir gönderi paylaştı. Bunun üzerine Ceylan, eğitim sürecinde olduğunu yalanladı.

ulusal.com.tr

koronavirüs yurtiçi kargo