Meslekten ihraç kararı kaldırılan Hanefi Avcı, Ulusal Kanal'a konuştu

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya mesleğe dönüş yolu açıldı. İdare Mahkemesi, Avcı hakkındaki meslekten ihraç kararını kaldırdı. Kararın gerekçesi ise, suç duyurusunda bulunan kişi ile ihraç kararını imzlayan kişinin aynı olması. Kararı Ulusal Kanal'a değerlendiren Avcı, meslek onuru için davaların takipçisi olacağını ancak göreve dönmeyeceğini açıkladı.

Emniyet Müdürü iken hem Devrimci Karargah, ardından OdaTv davalarına dahil edilen, hem de meslekten men edilen Hanefi Avcı'ya mesleğe dönüş yolu açıldı. Mahkeme, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın meslekten ihrac kararının usulsüz olduğuna hükmetti.

Kritik kararı, Ankara 14'üncü İdare Mahkemesi verdi. Kararının gerekçesi ise Avcı hakkında suç duyurusunda bulunan kişi ile ihrac kararına imza atan kişinin aynı olması.

Hanefi Avcı'nın meslekten ihracına neden olan süreç, dönemin Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar'ın suç duyurusu üzerine başlamıştı. Avcı hakkında işlem başlatan Kılıçlar, bu süre zarfında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atandı. Vali olarak başlattığı işlem, Emniyet Genel Müdürü olarak yeniden önüne geldi. Kılıçlar, Hanefi Avcı hakkında kendi başlattığı işlemi onaylayarak meslekten ihraç edilmesini sağladı.

İdare mahkemesi kararı usül yönünden bozdu. Avcı hakkında aynı yöntemle 6 ayrı meslekten ihrac kararı alındı. Kılıçlar'ın suç duyurusu üzerine açılan dosyalar, Kılıçlar'ın imzası ile karara bağlandı. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre aynı durumda olan bu kararlar otomatik olarak düşecek.

Ancak Avcı hakkında 2 memuriyetten çıkarma, 2 de polislikten çıkarma olmak üzere 4 karar daha bulunduğu için göreve geri dönebilmesi şu an için mümkün değil.

Ulusal Kanal'a konuşan Hanefi, hakkındaki 11 meslekten çıkarılma kararını da yargı yoluyla kaldırtacağını söyledi. Avcı şu aşamadan sonra aktif göreve dönmek gibi bir düşüncesi olmadığını, meslek onurunu geri almak için davaların takipçisi olacağını açıkladı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr