Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın 105. yıl mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türk Hava Kuvvetlerinin, kuruluşunun 105. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Orgeneral Akar, Türk Hava Kuvvetlerinin, gerek ülke gerekse sınırları aşan birçok bölgede, Türkiye'nin uluslararası alanda gururu olmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın 105. yıl mesajı

Türk Hava Kuvvetlerinin Kuruluşunun 105. yıl dönümünde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bir mesaj yayımladı.

Orgeneral Akar mesajda, Mustafa Kemal Atatürk’ün "İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar" sözlerine vurgu yaptı. Hulusi Akar, Türk Hava Kuvvetlerinin dünyanın sayılı Hava Kuvvetleri arasında hak ettiği yeri aldığını ifade etti.

"Hava Kuvvetlerimiz, her türlü tehdide karşı bölgesinde caydırıcılığı sağlayabilecek imkân ve kabiliyetle daima harbe hazır durumda" diyen Akar, terörle mücadelede önemli başarılar elde eden Hava Kuvvetleri'ne teşekkür etti.

Genelkurmay Başkanı​ Orgeneral Hulusi Akar;

Bu çerçevede, özellikle son dönemde; terörle mücadele harekâtı kapsamında, diğer kuvvetlerimizle koordineli olarak, gerek yurt içinde gerek yurt dışında gerçekleştirilen hava harekâtlarında önemli başarılar elde eden ve bu uğurda 7 gün 24 saat esasıyla ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içerisinde çalışan Hava Kuvvetlerimizin kahraman ve fedakâr personeline içtenlikle teşekkür ediyorum.

Genelkurmay Başkanı mesajında, vatan bütünlüğü, milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Şehitlere rahmet ve minnet, gazilere saygı ve şükranlarını iletti.

ulusalkanal.com.tr