ABD, Rusya'yı IŞİD ile tehdit etti

Rusya’nın Suriye’ye artan askeri yardımlarından rahatsız olan Washington her gün yeni bir açıklama yapıyor. Son açıklamayı Barack Obama yaptı. Moskova’ya yardımlardan vazgeçmesi gerektiğini söylemeye devam edeceklerini belirten Obama, Rusya’yı adeta IŞİD ile tehdit etti. ABD Başkanı “IŞİD Rusya’yı bize ettiğinden çok daha fazla tehdit etti, akıllı davranmaları lazım” dedi.

ABD, Rusya'yı IŞİD ile tehdit etti

Moskova Şam’a terörle mücadele için askeri desteğini artırıyor. Bu da Washington yönetimini rahatsız ediyor.

Her gün yeni bir açıklama yapan ABD’li yetkililer, Şam yönetimine desteğin durması için Moskova’ya baskı yapmayı sürdürüyor.

Bu kez açıklama en yetkili ağızdan geldi. ABD Başkanı Barack Obama, Rusya’yı uyarmaya devam edeceklerini söyledi.

Rusya’nın destek verme stratejisinin “büyük bir hata” olarak değerlendiren Obama, "Rusya'ya, başarısızlığa mahkum bir stratejiye yatırım yapmaya devam edemeyeceklerini söylemeyi sürdüreceğiz" dedi.

Maryland eyaletindeki bir üste askeri personellerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı, Rusya’yı 4-5 yıl önce uyardığını hatırlattı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kendisini dinlemediğini belirtti.

Obama, Rusya’yı IŞİD ile tehdit etti. Obama, “Onlar IŞİD tarafından bizden çok daha fazla tehdit edildiler. Ülkelerinde, tarihsel olarak birçok soruna neden olan büyük çaplı Müslüman nüfusa sahipler ve Esad'a yatırım yapma yönündeki şu andaki stratejileri bence büyük bir hata" dedi.

ulusalkanal.com.tr

abd