'Cumhurbaşkanlığı sistemi, Türkiye için büyük tehlikeler içeriyor'

Milli Anayasa Hareketi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, cumhurbaşkanlığı sisteminin cumhuriyet makamlarını yetkisizleştireceğini söyledi. Doç. Dr. Ümit Kocasakal da istenilen değişikliğin yapılması durumunda Gazi Meclis'in şehit olacağını belirtti, milletvekillerini göreve davet etti.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne karşı direniş ve kararlılık mesajları verildi. Gazi Meclis'i ve millet egemenliğini korumak için direniş çağrıları yapıldı.

Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlediği "Başkanlık Sistemi ve Milli Egemenliğimiz" konulu panelde AKP’nin Anayasa teklifi masaya yatırıldı. Paneli Eski Anayasa Mahkemesi üyesi Mustafa Yıldırım yönetti,

Aydınlık gazetesi yazarı ve Milli Anayasa Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, eski İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal ve MHP'den ihraç edilen Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmacılar, getirilmek istenen sistemin Türkiye için büyük tehlikeler içerdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi getirilirse Gazi Meclis’in şehit olacağını belirten Kocasakal, milletvekillerine sorumluluklarını hatırlattı.

Güler de Meclis yetkililerinin kaldırılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Başkanlık Sistemi ve Milli Egemenliğimiz” paneline yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

HABER: ALİ YAĞIZ BALTACI-KAMERA: BARIŞ YURTERİ

ulusalkanal.com.tr

türkiye cumhurbaşkanlığı sistemi