Cenaze töreninde Kürtçe ağıtlar yakıldı

Şırnak'ta PKK saldırısında şehit olan Barış Aybek Malatya'da, Doğan Acar da Denizli'de son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce yurttaşın katıldığı törenlerde Kürtçe ağıtlar yakıldı, "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı.

Cenaze töreninde Kürtçe ağıtlar yakıldı

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde PKK'lılar tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Er Barış Aybek son yolculuğuna uğurlandı.

Tezkeresine 2 ay kala şehit olan er Barış Aybek'in cenazesi memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesine götürüldü. Ailesi Kürtçe ağıtlar yaktı. Şedin ailesi teröre tepki gösterdi.

3 kardeşin en büyüğü olan Aybek, için Sanayi Camisinde cenaza namazı kılındı.

Şehit Er Barış Aybek binlerce yurttaşın katıldığı törenle Doğanşehir ilçesinde toprağa verildi.

Bir şehit töreni de Denizli'deydi. Doğan Acar, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde vatani görevini bitirmişti. Memleketine gitmek için bindiği helikopterde PKK'lıların saldırısına uğrayarak şehit oldu.

Acar, memleketi Denizli'de 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. 21 yaşındaki şehit, 100 araçlık konvoyla Pamukkale İlçesi'ne bağlı Akhan Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü.

Şehidin yakınları ve binlerce Denizlili yurttaş, PKK aleyhine slogan attı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit, Akhan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ulusalkanal.com.tr