Astsubay kaçırıldı

Kilis'in Suriye sınırında bir astsubayın kaçırıldığı haberi gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, bölgede bir kaçakçılık olayı yaşandı. Adının Özgür olduğu öğrenilen Astsubay, sınırın diğer tarafına tek başına geçti. Kendisinden uzun süre haber alınamayınca güvenlik güçleri alarma geçti. Astsubayın IŞİD ya da PKK tarafından kaçırıldığı tahmin ediliyor. Yetkililer ise sessizliğini koruyor.

Astsubay kaçırıldı

Suriye sınırında bugün hareketli saatler yaşandı. Kilis'te bir Astsubay kaçırıldı.

Adının Özgür olduğu öğrenilen astsubay Ardıç Köyü yakınlarındaki Öncü Hudut Karakolu'nda görev yapıyordu. İddiaya göre, karakol bçgesinde bir kaçakçılık olayı yaşandı. Astsubay, sınırı geçmeye çalışan grubu önlemek için tek başına sınırın diğer tarafına geçti.

Aradan uzun süre geçti ancak astsubaydan ses çıkmadı. Bunun üzerine, karakoldaki askerler, sınır hattında kontrole çıktı. Telefonla da ulaşılamayan Özgür astsubayı sınır hattında bulamayan askerler konuyu üstlerine bildirdi.

Astsubayın sınırın diğer tarafında kontrölü ele geçiren IŞİD tarafından kaçırıldığı iddia edildi. Bazı kaynaklar ise, PKK tarafından kaçırılmış olabileceğini öne sürdü.

Bölgede kırmızı alarm verildi. Silahıyla kaybolan astsubay aranmaya başlatıldı. Bölgeye Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan, zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. MİT'in de devreye girdiği belirtildi.

Öncü Hudut Karakolu'nun karşısında bulunan doğalgaz tesisine bir süredir IŞİD konuşlanmış durumda. IŞİD'in tesis çevresinde hendek kazarak savunma tertibatı alması üzerine, Türk tarafında da iş makineleri ile hendekler kazıldı. Kurulan üste 400-500 dolayında militanın bulunduğu değerlendiriliyor.

Hükümet'ten ya da Genelkurmay'dan ise henüz bir açıklama yapılmadı.

ulusalkanal.com.tr