Atatürk portresini indiren CHP milletvekilinin adı çarşamba günü açıklanacak

Atatürk portresini duvardan indirip çöpe atan CHP milletvekili için Çarşamba günü karar verilecek. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, portreyi indiren kişinin Çarşamba günü yapılacak MYK toplantısında açıklanacağını söyledi. CHP Grup yönetim kurulu ise Salı günü soruşturma heyetinin hazırladığı rapor doğrultusunda Kılıçdaroğlu’na bilgi verecek.

Atatürk portresini çöpe atan ve adı sır gibi saklanan CHP Milletvekili için karar Çarşamba günü verilecek.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çarşamba günü MYK toplantısında alınacak kararın kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

Parti içerisinde olayı araştırmak için kurulan komisyonun hazırladığı rapor da CHP Grup yönetim kurulu tarafından Kılıçdaroğlu’na Salı günü sunulacak.

Soruşturma heyetinde Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bulunuyor.

Heyet İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yle görüştü. Heyete bilgi veren milletvekilleri olayın tek şahidi olarak Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’yı gösterdi.

Heyet son olarak Aylin Nazlıaka’yı dinledi. Nazlıaka olayı doğruladı ancak vekilin kim olduğuna ilişkin bilgi vermedi. Adı saklanan milletvekilinin kim olduğunu ise Nazlıaka’nın Kılıçdaroğlu’na söylediği öne sürüldü.

CHP kulislerinde Atatürk portresini indiren vekilin ise MYK üyesi Zeynep Altıok olduğu konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr

açıklanacak atatürk portresi çarşamba günü