Behçet Oktay'ın ölümünde FETÖ şüphesi

F tipi örgütün Emniyet Özel Harekat'ta örgütlenmesine izin vermeyen eski Daire Başkanı Behçet Oktay'ın şaibeli ölümü ile ilgili dosya yeniden açılacak. Oktay'ın ölümünde F tipi örgütün parmağı olduğunu düşünen ailesi, yeniden dava açmaya hazırlanıyor.

Behçet Oktay'ın ölümünde FETÖ şüphesi

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, FETÖ'nün emniyet, ordu ve yargıdaki yapılanmalarının ortaya çıkması, geçmişte tartışmalı bir şekilde kapanan bazı soruşturma ve davaları da gündeme getirdi.

Bu davalardan biri de F tipi örgütün Emniyet Özel Harekat'ta örgütlenmesine izin vermeyen eski Daire Başkanı Behçet Oktay'ın 25 Şubat 2009'daki şaibeli ölümü.

Oktay, 7 yıl önce tartışmalara neden olan bir olayla hayatını kaybetti. Oktay'ın intihar ettiği öne sürüldü ancak ortaya çıkan somut olgular şaibeli ölümün cinayet olduğuna işaret etti.

Gerek soruşturma gerekse dava kısmında olayın kapatılmaya çalışıldığını ifade eden Behçet Oktay'ın kız kardeşi Şule Oktay, ağabeyinin ölümünde FETÖ'nün parmağı olduğunu savundu.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan ya da tutuklanan bazı emniyet ve yargı mensuplarının, ağabeyinin öldürülmesiyle alakalı olduklarını düşündüklerini kaydeden Oktay, "artık gerçek ortaya çıkmalı" dedi.

"ARTIK GERÇEK ORTAYA ÇIKMALI: Ağabeyimi öldürmeden önce dinlemeye, teknik takibe almışlar. Bu talimatı veren kim? Ramazan Akyürek. Ağabeyimin ölümünde çok ciddi bir FETÖ parmağı var. Sonrasında soruşturmayı ve davayı kapatmalarından da bu belli oluyor. Ölümünü yeterince incelemediler. Ağabeyim, öldürülmeden bir hafta önce 'Çok üzerime geliyorlar.' diyordu. Ağabeyim, o dönemde FETÖ'nün çok ciddi şeylerini yakaladı. Fetullahçıların nerelere uzandığını kimsenin kestirmesi mümkün değil. Ergenekon'dan içeri atabilirlerdi ama bunları yapmadılar ve ağabeyimi öldürdüler. Yanına kadar gelebilen insanlar öldürdü. Ağabeyimin o dönem söylediği şeyler bu yöndeydi. Darbe girişiminin ardından FETÖ'nün yargı ve emniyetten temizlenmesiyle, davanın tekrar açılması için adımlar atacağız. Artık gerçek ortaya çıkmalı."

ulusalkanal.com.tr

fetö Behçet Oktay