Ermenistan'a ağır darbe

Azerbaycan'ın saha üstünlüğünü sürdürdüğü Kafkas cephesinde diplomasi trafiği de hızlandı. Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü. Görüşmelerin sürdüğü saatlerde Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan müzakereleri reddeden bir açıklama geldi. Paşinyan, “Karabağ’da artık diplomatik çözüm yok, sonuna kadar savaşacağız" dedi.

Ermenistan'a ağır darbe

Sahada sıcak çatışmalar devam ederken, Kafkasya'da yeniden diplomasi devreye girdi. Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları bir kez daha Moskova'ya gitti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile ayrı ayrı görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Görüşmelerde, Dağlık Karabağ’da daha önce varılan ateşkes anlaşmalarının uygulanması ve sürdürülebilir çözüm için koşulların oluşturulmasıyla ilgili acil konular müzakere edildi." ifadelerine yer verildi.

Daha önce yapılan 2 ateşkesi de ihlal eden Ermenistan'dan görüşmeler devam ettiği sırada gerilimi artıracak bir açıklama geldi. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, “Sorunun şu aşamada diplomatik bir çözümü yok. 2 seçeneğimiz var, zafer ya da yenilgi.” ifadelerini kullandı.

Paşinyan'ın ya zafer dediği cepheden ise yenilgi haberleri peş peşe geldi. Azerbaycan, Ermenistan'ın işgali altındaki topraklarını geri almak için Dağlık Karabağ’da ilerleyişini sürdürdü.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna ait yaklaşık 400 askerin bulunduğu 556’ncı alay taburunun Cebrail yönünde etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ağır kayıplar veren Ermenistan birliği, Ararat kentine çekildi.

Açıklamada, ayrıca Gubadlı istikametinde Ermenistan ordusuna bağlı 18. motorize tümenin kayıp vererek geri çekildiği bildirildi.

Dağlık Karabağ’da hızlı ilerleyişini sürdüren Azerbaycan Ordusu, cephe hattı boyunca Ermenistan’a ait 5 insansız hava aracını düşürdü. İHA'lardan 2'si Fuzuli kentinde diğerleri ise Terter, Gence ve Goranbay kentleri üzerindeyken imha edildi.

ulusal.com.tr

Azerbaycan Karabağ moskova Ermenistan