"Bu rapor kumpasın belgesidir, davalar çökmüştür"

Balyoz Davası'nda müebbet hapis cezası alan Emekli Orgeneral Çetin Doğan, TÜBİTAK'ın davayı temelden sarsan raporunu Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Doğan, "Görülen davaların bir çete tarafından kotarıldığının resmi devlet kurumu tarafından tescili anlamını taşımaktadır" dedi.

"Bu rapor kumpasın belgesidir, davalar çökmüştür"

Balyoz Davası'nda ağırlaştırımış müebbet hapis cezası alan Emekli Orgeneral Çetin Doğan, TÜBİTAK'ın 5 Nolu Harddisk raporunu değerlendirdi.

Balyoz ve Ergenekon gibi davaların zaten temelsiz olduğunu belirten Doğan, bu raporla davaların tamamen çöktüğünü belirtti.

“Yeni bir delil ortaya çıktı. Bu somut bir delildir. Kumpasın ilk belgesidir. Daha fazla belge isteniyorsa diğer CD'ler için de bilirkişi incelemesi yapılabilir”

Doğan, ısrarlı taleplerine rağmen Balyoz mahkemesinin 5 Nolu harddiske ilişkin bilirkişi raporu istemediğini hatırlattı. Doğan, davaların çete tarafından kurgulandığının devlet tarafından kabul edildiğine dikkat çekti.

“TÜBİTAK 5 No'lu harddiske dışarıdaki bir bilgisayardan, bilgisayarın sistem saati oynanarak atılı suça dayanak yapılan dijital belgelerin yüklendiğini kabul etmiştir. 5 No'lu harddisk; Ergenekon, Balyoz ve benzeri davaların dayanağını teşkil eden bir çok dijital veriyi içermektedir. Bu dijital verilerin TÜBİTAK raporu ile manipülatif olduğunun tespiti, görülen davaların bir çete tarafından kotarıldığının resmi devlet kurumu tarafından tescili anlamını taşımaktadır”

ulusalkanal.com.tr

Balyoz Silivri ulusal kanal Çetin Doğan