MİT'in yolladığı gizli dosyalar: Almanya, dosyada adı olan FETÖ'cüleri tek tek uyardı

Milli İstihbarat Teşkilatı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Almanya'ya kaçan FETÖ mensupları ve burada faaliyet gösteren kurumlarla ilgili çok gizli bir dosya hazırladı. Dosya şubat ayında Alman gizli servisi BND'ye iletildi. Almanya ise dosyada yer alan isimleri "Dikkatli olmaları" konusunda tek tek uyardı.

MİT'in yolladığı gizli dosyalar: Almanya, dosyada adı olan FETÖ'cüleri tek tek uyardı

Millî İstihbarat Teşkilâtı'nın Almanya'daki FETÖ'cülerle ilgili hazırlayıp bu ülkeye ilettiği gizli dosyalar, Almanya tarafından deşifre edildi. Skandal haber Alman medyası Süddeutscher Zeitung (Züddoyçıt saytung) gazetesi NDR ve WDR’de yer aldı.

Haberlere göre MİT Almanya’da yaşayan Gülen yandaşları ile ilgili bir dosya hazırladı. Dosya şubat ayında yapılan Münih Güvenlik Konferansı sırasında Alman Federal Haber Alma Servisi BND'ye iletildi. Çok gizli dosyada Almanya’da yaşayan 300 Gülen taraftarı ile 200 kadar dernek, okul ve benzeri kurumun isimleri yer alıyordu. Dosyada FETÖ'cülerin açık adresleri, telefon numaraları ve gizli çekilmiş fotoğrafları da bulunuyordu.

BND’nin Başkanı, dosyayı Alman Hükümeti, Anayasayı Koruma Teşkilatı, Federal Savcılık, Federal Asayiş Dairesi, polis ve Eyaletlerin Anayasayı Koruma Teşkilatlarına iletti. Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletleri yönetimleri de 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili dosyada adı geçen FETÖ'cüleri MİT tarafından izlendikleri konusunda uyardı.

Adı açıklanmayan bir Eyaletlerin Anayasayı Koruma Teşkilatları yetkilisi "Listede yer alanların Türk topraklarına girmesi durumunda sıkıntı yaşayabilecekleri konusunda uyarıldığını" söyledi. Kuzey Ren Vestfalya polisi ise bu durumun Almanya’daki Türk temsilciliklerinde de yaşanabileceğine dikkat çekti.

Haberde, Alman güvenlik birimlerinin MİT’in dosyadaki gizli bilgileri hangi yoldan elde ettiğinin araştırıldığı bilgisi de yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

fetö almanya MİT