Rus anne, otistik oğlu için klip çekti

Eskişehir'de yaşayan Rus asıllı Ekaterina Dunaeva, otizmli oğlu Uzay için şarkı sözü yazdı. Dunaeva'nın sözleri Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın desteğiyle bestelendi. Konservatuar öğrencisi Serenad Bayraktar'ın seslendirdiği şarkının klibinde Rus anne ve oğlu rol aldı.

Rus anne, otistik oğlu için klip çekti

Eskişehir'de yaşayan Rus asıllı Ekaterina Dunaeva'nın 9 yaşındaki otizmli oğlu Uzay için yazdığı sözler şarkı oldu. Dövme sanatçısı Dunaeva, oğlu Uzay Yüksel ve onun gibi otizmlilere yönelik farkındalık oluşturmaya çalışıyor.

Dunaeva, dünyada her 68 çocuktan birinin otistik olmasından yola çıktı, yazdığı sözü bestelemek ve klip çekmek için bir grup gönüllüyle çalışma yaptı.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın desteğiyle bestelenen "Altmış Sekiz" adlı şarkıya klip çekildi. Klipte Ekaterine Dunaeva ve oğlu rol aldı. Sosyal medya için hazırlanan klipte şarkıyı konservatuvar öğrencisi Serenad Bayraktar seslendirdi.

Sanatın her alanında otizmin sesini duyurmaya çalışan Dunaeva, otizmli oğlu Uzay'ın henüz konuşamadığını, ancak şarkıyı dinlediğinde duygulandığını anlattı.

Şarkı sözlerini oğlu başta olmak üzere tüm otizmli çocuklar için yazan Dunaeva, projeye destek veren herkese teşekkür etti. Dunaeva'nın tek isteği, bir gün oğlunun "anne" dediğini duyabilmek.

ulusal.com.tr

Eskişehir Anadolu Üniversitesi