İzmir'de FETÖ operasyonu: 12 kişi gözaltına alındı

İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyon düzenlendi. Örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanan, örgüt adına himmet toplayan 15 şüpheliden 12’si gözaltına alındı. Şüphelilerin arasında noter başkatibi ile emekli askerin de olduğu belirtildi.

İzmir'de FETÖ operasyonu: 12 kişi gözaltına alındı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik soruşturmalar kapsamında 15 kişinin daha gözaltına alınmasına kararı verdi.

Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nun talimatı üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyonda adreslere peş peşe operasyon düzenledi. 15 şüphelinin 12’si gözaltına alındı.

Gözaltı talimatı verilen şüphelilerin arasında noter başkâtibi ile emekli askerin de bulunduğu belirtildi. Şüphelilerin terör örgütükripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, örgüt adına himmet ve burs gibi isimler adı altında para topladığı açıklandı.

12 şüphelinin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınıyor. Polis 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

polis terör örgütü fetö haberleri fetö son dakika fetö operasyonu FETÖ davaları bylock emniyet fetö bylock kripto fetö darbesi Fethullahçı Terör Örgütü fetö imamı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ emniyet FETÖ operasyon izmir fetö itirafçıları fetö bitti mi fetö ile mücadele fetö operasyon son dakika fetö arananlar listesi fetö cezaevi FETÖ kripto