'Tank Palet peşkeş çekilemez'

Milli Savunma Sanayimizi inşa eden emekçiler sokağa indi, Sakarya’dan Ankara’ya seslendi; Tank Palet Fabrikası’nı özelleştirme kararından vazgeçmeye çağırdı. Savunma sanayi işçileri, “Türkiye’nin geleceğinin özelleştirilmesine” karşı seslerini bakın nasıl yükseltti...

Sadece Kayseri değil Türkiye’nin dört bir yanından savunma sanayi emekçileri Sakarya'daydı.

Sakarya Gar Meydanı’nda buluşan işçilere ilk seslenen Harb-İş Sakarya Şube Başkanı Yaşar Yavuz oldu.

Yavuz gibi Harb-İş Genel Başkanı Bozal da, “Kavgamız ekmek kavgası” dedi. Ankara’yı “vazgeçin” diye uyardı.

Milli Savunma Sanayi işçileri Sakarya’dan Ankara’ya böyle seslendi. Binlerce işçi aileleri ile meydandaydı.

En sert tepki Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’dan geldi. Tüm emek dünyasını birlikte mücadeleye çağırdı, uyardı.

Yerel seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Atalay, özelleştirmeye karşı mücadelen geri adım atmayacaklarını söyledi.

Her fabrika bir kaledir diyerek Sakarya’da bu meydanda toplanan işçilerin ankara’a mesajı net; Tank Palet Vatandır, Tank palet Namustur, Tank Palet millidir özelleştirilemez.

Tez koop-İş, Yol-İş, Demiryol-İş, Genel Maden İş, Belediye İş, TES İş, Sağlık-İş, Petrol-İş sendikalarının da katıldığı mitinge Vatan Partisi, CHP, İyi Parti, ADD, ÇDD de destek verdi.

Vatan Partisi: Haklı Mücadelenin, Tank Palet İşçilerinin Yanındayız!

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İşçi-Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç, Sakarya'da Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine karşı yürüyen işçilere destek mesajıı yayımladı.

Koç mesajında, "Vatan Partisi, başından itibaren özelleştirmelere karşı açık tavır alan tek partidir. Emperyalist güçlerin dayattığı özeleştirme, Atatürk'ün Devletçilik politikasının tasfiyesi girişimidir. Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi, Milli Savunma Sanayi'miz açısından taşıdığı önem nedeniyle büyük bir yanlıştır. Partimiz, Tank Palet işçilerinin haklı mücadelesini desteklerken, tüm halkımızı ve vatanseverleri bu özelleştirme girişimine karşı, tavır almaya çağırmaktadır." diyerek Tank Palet işçilerine desteklerini belirtti.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusal.com.tr

ankara tank palet fabrikası