Paraşütçü komandolar, şehit silah arkadaşları için ‘Saygı Atlayışı’ yaptı

Paraşütçü komandolar, şehit silah arkadaşları için ‘Saygı Atlayışı’ yaptı. Kayseri 1. Komando Tugayı’nın seçkin subay, astsubay ve erlerinden oluşan paraşütçüler, şehitlerimiz için Erciyes semalarında süzüldü.

Ordumuzun gökyüzündeki kahramanları onlar… Kayseri 1. Komando Tugayı’nın seçkin paraşütçü komandoları, şehitlerimiz için ‘Saygı Atlayışı’ yaptı.

Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadeledeki kahramanlıklarından dolayı sancaklarında iki altın madalya taşıyorlar. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatına da katılan bu başarılı Tugay’ın özel paraşütçüleri, silah arkadaşları için gökyüzünü renklendirdi.

Paraşütçüler önce, nakliye uçaklarıyla Erciyes Dağı eteklerindeki Şehit Piyade Teğmen Hasan Bak atlama sahasına geldi.

Gruplar halinde atlayan onlarca paraşütçü, gökyüzünde rengarenk görsel şölen oluşturdu.

Türk Ordusunun gözbebeği komandolar Erciyes semalarında şehitlerimiz için süzüldü.

Paraşütçüler bu etkinlikle, hem şehitlerimizi andı, hem de Türk Silahlı Kuvvetlerinin eğitimli personel gücünü de bir kez daha gözler önüne serdi.

Kayseri 1. Komando Tugayı, Türkiye tarihinde ilk ve tek hava indirme harekatı yapan askeri birlik özelliğini taşıyor. Tugay, bir dönem de Suriye'de Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun emniyetinde sorumluluk almıştı.

Tugay’ın adı Guinness Rekorlar Kitabı'na da yazıldı. 2005 tarihinde Üsteğmen Gazali Peltek, 18,6 metre eninde ve 28,56 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile 2 bin metreden şehitlerimiz için atlayış yapmıştı. Peltek, bu atlayışıyla 'Gökyüzünde açılan en büyük bayrak' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanmıştı.

ulusal.com.tr

kayseri