Akar: Haklıyız, dolayısıyla davamızı anlatmak için diyalogdan yanayız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile Roma'da bir araya geldi. Görüşmelerde, Libya ve Doğu Akdeniz'deki son gelişmeler ile askeri ilişkiler ele alındı. Görüşme sonrası açıklama yapan Akar, Türkiye ve Yunanistan askeri heyetlerinin, ayrıştırma mekanizması oluşturulmasına yönelik ilk toplantısının NATO Karargahı’nda gerçekleştiğini duyurdu.

Akar: Haklıyız, dolayısıyla davamızı anlatmak için diyalogdan yanayız

Milli Savunma BakanıHulusi Akar, İtalya'ya gitti, mevkidaşı Lorenzo Guerini ile görüştü.

Akar'ın ziyareti dolayısıyla askeri tören düzenlendi. Sonrasında Akar ve İtalyan mevkidaşı önce baş başa görüştü, ardından heyetler arası görüşmelere geçildi.

Görüşmelerde, ikili ve bölgesel askeri ve güvenlik konularının yanı sıra Libya, Doğu Akdeniz Azerbaycan'daki son durumu ele alındı. Bakan Akar, İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile yaptığı görüşmede gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Akar, Türkiye ve İtalya arasındaki etkin iş birliğinin hem iki ülke hem de bölge için önem taşıdığı vurguladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ve Yunanistan askeri heyetlerinin, ayrıştırma mekanizması oluşturulmasına yönelik teknik düzeydeki ilk toplantısını NATO Karargahı’nda gerçekleştirdiğini bildirdi.

Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunların uluslararası hukuk, iyi komşuluk ilişkileri ve diyalogla çözümünden yana olduğu belirtti.

Ateşkesin ve bölgede barış ve istikrarın sağlanabilmesi için Ermenistan'a verilen desteklerin kesilmesi ve Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerektiği kaydedildi.

ulusal.com.tr

hulusi akar milli savunma bakanı italya roma