Yatağan, Soma olmasın

Türkiye özelleştirme ve taşeron sisteminin Soma'da yarattığı acı sonuçlara ağlarken, gözler özelleştirme çalışmalarının sürdüğü Yatağan'a çevrildi. Türkiye Maden-İş Sendikası yöneticileri kararlı mücadeleden sonuç aldı, Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirme ihalesi ertelendi.

Yatağan, Soma olmasın

Türkiye, Soma'da özelleştirme ve taşeron sisteminin kurbanı olan 301 maden işçisine ağlıyor. Özelleştirme çalışmalarının sürdüğü Yatağan'da ise Soma katliamının ardından önemli bir gelişme yaşandı.

Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Yatağan Termik Santrali özelleştirme ihalesinin ertelendiğini açıkladı.

Sendika yöneticileri, facianın ardından Soma'yı ziyaret eden Başbakan Erdoğan'dan, özelleştirme ihalelerinin derhal iptal edilmesini istedi. Sendikacılar, Erdoğan'a işçinin özelleştirmeye yoğun tepkisini aktardı. Erdoğan, sendikacıları dinlemekle yetindi.

Yatağan-Yeniköy-Kemerköy işçilerinin engellemek için ayağa kalktığı ihalenin, bu görüşmenin ardından ertelendiği öğrenildi.

Akçul, "İhalenin ne kadar süre ertelendiğini bilmiyoruz. Bizim isteğimiz, ihalenin iptali ve Yatağan'ın özelleştirilmesinden vazgeçilmesidir" dedi.

ulusalkanal.com.tr