Çocuk istismarında çarpıcı bilanço

Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği çocuk istismarına yönelik yaptığı araştırmaların sonuçlarını açıkladı. Çarpıcı rakamlar veren Dernek Başkanı Canan Arıtman, çocuğa yönelik cinsel istismarın son 10 yılda yüzde 125 arttığını vurguladı. Çalışmada öğretmenlerin çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda çok fazla bilgi sahibi olmadığını gördüklerini ifade eden Canan Arıtman, bu yönde çalışma yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği cinsel istismarı araştırdı.. Ortaya çarpıcı rakamlar çıktı.

Dernek Başkanı Canan Arıtman, çocuğa yönelik cinsel istismarın son 10 yılda yüzde 125 arttığını belirtti. Arıtman, bu konuyla ilgili yeterince koruyucu, önleyici ve cezalandırıcı çalışma yapılmadığını da vurguladı.

Araştırmaya göre, her yüz öğretmenden 41’i öğrencilerinden istismarla ilgili müracaat alıyor.

Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Şeyda Aksel ve Doç. Dr. Türkan Yılmaz Irmak ile birlikte 100 öğretmene yönelik bir araştırma yaptıklarını belirten Arıtman, çalışmada öğretmenlerin çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda çok fazla bilgi sahibi olmadığını gördüklerine vurgu yaptı.

Canan Arıtman, cinsel istismar konusunun iktidar ve muhalefet arasında söylem yarışına da değindi.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeyda Aksel de 2-7 yaş arasında çocuklarını bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi

Haber: Belma Yücel

Kamera: Akın Kara

ulusalkanal.com.tr