İtalya'da öğretim görevlisi olan Senem Önen: Doktorlar insan seçiyor

İtalya'da bir üniversitede biyoloji bölümünde araştırma görevlisi olan Senem Önen çektiği bir uyarı videosu ile sosyal medyada gündem oldu.

İtalya'da öğretim görevlisi olan Senem Önen: Doktorlar insan seçiyor

İtalya'da yaşanan durumun ve sokağa çıkma yasağında gelinen son hal, İtalyanların balkondan balkona şarkı söylemelerini paylaşması ile tüm dünyaya ulaştı. Fakat İtalya'da yaşayan bir Türk akademisyen İtalyanların yaşadıklarının arka perdesini araladı.

"Balkondan balkona müzik yapıyorlar. Bir şekilde morallerini yüksek tutmaya çalışıyorlar ama hastaneden gelen videoları görmüyorsunuz. Yatak kapasitelerinin nasıl yetersiz kaldığını göremiyorsunuz. İnsanların nasıl öldüğünü görmüyorsunuz" açıklamasını yapan Önen, yoğun bakım ünitelerinin yetersiz kaldığını vurguladı.

Virüsün İtalya'da yayılmasının en önemli sebebinin ise halkın okullarda ara verilmesinin ardından gerçekten tatile girmiş gibi davranmaları olduğunu söyledi. Hiçbir şey olmamış gibi restaurantlara giden ve arkadaşlarıyla görüşen İtalyanların sosyal hayatlarına hiçbir şey olmamış gibi devam etmişlerdi.

Milano'da yaşayan ve karantinaya alınacaklarını öğrenen bazı kişilerin ise evlerinde kalmak yerine şehirden kaçmasıyla hasta olanların virüsü yaydığı biliniyor.

Önen, sokağa çıkma yasağının uygulandığı İtalya'da markete ve eczaneye gitmeye izinlerinin olduğu ve gıda sıkıntısı çekmediklerini bunun içinde Türkiye'deki insanların stok yapmalarına gerek olmadığını söyledi.

Türkiye'deki insanların kolonya sürdükten sonra rahatça gezmemeleri gerektiğini söyledi. Ve İtalya'daki durumun çok dramatik olduğunu bir kez daha vurguladı. Doktorların insan seçtiğini ve kimi kurtarıp kurtaramayacağını belirlediğini söyleyerek durumun vahimliğini ortaya koydu.

ulusal.com.tr

koronavirüs italya