Pokemon Go oynayanlara uzmanlardan hayati uyarılar

Dikkat, sanal oyunlar sizi gerçeklikten koparabilir; kişisel bilgilerinizin çalınmasına neden olabilir. Bu konunun gündeme gelmesinin nedeni kullanıcıların gerçek zamanlı pokemon avlayabilmesini sağlayan bir cep telefonu oyunu. Psikologlara göre, sanal oyunlar insanları hayattan koparabiliyor. Bilişimciler de başka bir tehlikeye işaret ediyor: Dolandırılabilirsiniz, bilgileriniz çalınabilir.

Dünya’da yeni bir oyun furyası başladı. Adı ise Pokemon Go. Sanal oyun sadece üç ülkede resmi olarak kullanıma sunuldu ancak bu ülkelerin toplam nüfusundan daha fazla oyuncu oyunu yasal olmayan yollardan oynamaya başladı.

Bir zamanların unutulmaz çizgi filmi Pokemon'un sanal gerçeklikle oyuncularla buluşmasından bazı gençler oldukça memnun.

Ancak uzmanlar uyarıyor. Bu oyunla hem büyük sağlık sorunları yaşayabilir hem de özel bilgileriniz birileri tarafından çalınabilir.

Aile Danışmanı Psikolog Özden Yılmaz Bilgin, elde telefonla sürekli oyun oynamanın, hangi yaştan olursa olsun, kullanıcıları hayattan kopardığını söyledi.

Yılmaz’a göre, sanal oyundan mümkün olduğu kadar uzaklaşılmalı, çocuk eğitiminde de teknoloji mümkün olduğu kadar az kullanılmalı. Yoksaaa…

Oyunun bir tehlikeli boyutu da oyuncuların kişisel bilgilerinin çalınmasına olanak taşıması.

Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Dursun, diğer uygulamalarda da kişisel verilen toplanıldığını hatırlattı, bu verilerin kar amacı olarak kullanılabileceğine dikkat çekti.

Haber: Cem Bayan

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

pokemon go pokemon go indir pokemon go download pokemon go nasıl indirilir pokemon go nasıl oynanır pokemon go nedir pokemon