İntihar saldırısı: 3 vatandaşımız hayatını kaybetti

Afganistan'da faaliyet gösteren bir Türk firmasına ait servis aracına sabah saatlerinde bombalı saldırı düzenlendi. Olayda 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetti, 1'i türk mühendis olmak üzere 2 kişi de yaralandı.

İntihar saldırısı: 3 vatandaşımız hayatını kaybetti

Afganistan güne yine bombalı saldırıyla başladı. Ülkenin doğusunda bulunan Celalabad kentinde sabah saatlerinde meydana gelen bombalı saldırının hedefinde bu kez Türk'ler vardı.

Bölgede faaliyet gösteren inşaat firmasında çalışan biri işçi, biri proje müdürü ve diğeri ustabaşı olmak üzere 3 kişi saldırıda hayatını kaybetti. Olayda bir Türk mühendis ile bir Afgan çocuk da yaralandı.

Dışişleri Bakanlığı saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerini bir açıklamayla duyurdu. Saldırıda, Proje Müdürü Fuat Taş, Ümit Ünal ve Halil Gül'ün hayatını kaybettiği, Ahmet Şahinoğlu adlı mühendisin de yaralandığı belirtildi.

Saldırıyla ilgili Afganistan'daki ilk açıklama, İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necibullah Daniş'ten geldi. Daniş, park halindeki bir motosiklete yerleştirilen patlayıcının, aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldığını açıkladı. Sözcü, Türklerin Afgan Polisine ait bir kampın inşasında çalıştıklarını belirtti.

Afgan yetkililer saldırıdan yaralı kurtulan Türk mühendisin başkent Kabil’deki Türk kampı olan Doğan kışlasına götürüldüğünü ifade etti.

ulusalkanal.com.tr