"Hesap soracağız" diyen Davutoğlu şimdi PKK/HDP'nin yanında

Atlantik ittifakı partileri PKK-HDP'ye karşı yapılan operasyonunun karşısında. CHP, DEVA ve Gelecek Partisi açıklamalarında soruşturmanın 6 yıl sonra başlaması üzerinden "siyasi operasyon" algısı yaratılmak isteniyor. En ilginç örnek ise eski Başbakan Davutoğlu. O dönem "HDP'den hesap sorulacak" diyen Davutoğlu, şimdi ise PKK-HDP'nin yanında. Devam eden soruşturmanın neden 6 yıl sonra başladığı da belli oldu. Ayrıntıları haberimizde izliyoruz.

"Hesap soracağız" diyen Davutoğlu şimdi PKK/HDP'nin yanında

Başbakanlık döneminde tepki gösterdiği Kobani olaylarının faillerine şimdi ise sahip çıktı. Davutoğlu’nun 6 yıl sonra soruşturma açılmasına yönelik eleştirisi de boşa düştü. 6 yılda büyük soruşturma için 500 klasör delil toplandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6-7-8 Ekim olaylarının yaşandığı dönemde Başbakanlık ve Ak Parti Genel Başkanlık görevini yürütüyordu. O dönem Kobani olaylarının devlete maliyetine tepki gösteren Davutoğlu, sorumluların hesap vereceğini söylemişti.

Aynı Davutoğlu bugün ise terör örgütü PKK ve siyasi uzantısına yönelik soruşturmanın ardından HDP’lileri arayarak destek oldu.

30 Eylül’de Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ziyaretinin ardından kameralar karşına geçen Davutoğlu, Ulusal Kanal’ın çelişkili iki açıklamasına yönelik sorusunu yanıtladı.

Davutoğlu, soruşturmanın 6 yıl sonra açılması üzerinden hükümeti ve yargıyı eleştirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 6-7-8 Ekim olaylarının azmettirici konumundaki şüphelilere yönelik soruşturmasında yeni detaylar da ortaya çıktı. Soruşturmanın neden 6 yıl sonra başladığı sorusunun yanıtı belli oldu. Emniyet ve başsavcılıklar olayların yaşandığı illerde ilçe ilçe, sokak sokak hasar tespiti yaptı, müşteki ve mağdurların ifadelerini aldı.

Soruşturma kapsamında şüphelilerle ilgili 500 klasör delil toplandı. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi araya girince bu soruşturmanın tamamlanması da zaman aldı.

Kobani eylemlerinde aktif rol alan FETÖ’cü polislere yönelik operasyonların gelmesi de bekleniyor. Her il başsavcılığının eylemlerde terör örgütü PKK’ya destek verdiği tespit edilen FETÖ’cü polislerle ilgili yeniden soruşturma açacağı öğrenildi.

HABER: SEDA AKYÜZ

KAMERA: UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

chp pkk hdp deva partisi Gelecek Partisi Atlantik ittifakı