Hukukçular infaz teklifine ne diyor?

Cuma günü Meclis Adalet Komisyonu'na geleceği açıklanan ceza infaz düzenlemesini hukuk camiası olumlu karşıladı. Özellikle kadına-çocuğa yönelik cinsel saldırı suçunun kapsam dışı tutulmasıyla toplum hassasiyetinin gözetildiği vurgulandı. Hukukçular bu düzenlemeye ihtiyaç olduğunun da altını çizdi.

Hukukçular infaz teklifine ne diyor?

Kapsam dışı bırakılan suçların toplum nezdinde önemine dikkat çekildi, teklifin olumlu olduğu ifade edildi.

Ak Parti ve MHP’nin ortak hazırladığı ceza infaz düzenlemesi kanun teklifi 31 Mart’ta Meclis’e sunuldu. Teklif üzerinde görüşmelerin de 3 Nisan Cuma günü TBMM Adalet Komisyonu’nda başlayacağı açıklandı.

Düzenlemede kadına karşı şiddet, cinsel suçlar, uyuşturucu ticareti, kasten adam öldürme ve terör suçları kapsam dışı bırakıldı. Hukukçular kapsam dışı bırakılan suçların yerinde olduğunu belirtiyor.

90 bin tutuklu ve hükümlünün cezaevinden çıkacağı belirtilen kanun teklifinde denetimli serbestliğin 3 yıla çıkartılması da hedefleniyor. Hukukçular, kapsam dışı bırakılan suçların hükümlü ya da tutuklularının bundan faydalanamayacağını belirtti.

Ulusal Kanal’a konuşan Avukat Zeynep Küçük, teklifte 1 Eylül 2020’de hayata geçirilmesi hedeflenen İnfaz Hakimliklerini de değerlendirdi.

Avukat Küçük, teklifin hayata geçmesinin ardından Anayasa Mahkemesi’ne götürülme ihtimaline de değindi, uyarılarını sıraladı.

ulusal.com.tr