İsrail'den Filistinlilere ''evinizi terkedin'' mesajı

İsrail Filistin'e yeni bir saldırı hazırlığında. İsrail, sabah saatlerinde 100 binden fazla Filistinliye telefonla evlerini terketmeleri için mesaj gönderdi. 2 üst düzey Hamas yetkilisinin evi vuruldu. 10'uncu güne giren saldırılarda ölü sayısı 204'e yükseldi.

İsrail'den Filistinlilere ''evinizi terkedin'' mesajı

Yaklaşık 6 saat süren ateşkesin ardından İsrail Filistin'i hem havadan hem de tanklarla vurdu. Hayatını kaybedenlerin sayısı 204'e yükseldi. İsrail yeni bir saldırıya hazırlanıyor.

İsrail Savunma Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin doğusundaki 100 binden fazla Filistinliye sabah saatlerinde telefonla mesaj gönderdi. Mesajda Gazzelilerden evlerini terketmeleri istendi.

Üst düzey iki Hamas yetkilisinin evleri İsrail füzeleriyle vuruldu. Hamas yetkililerinden Mahmud az-Zahar ve eski Hamas İçişleri Bakanı Fethi Hamad'ın evleri hasar gördü, ancak ölen veya yaralanan olmadı.

Gazze'den atılan roketler sonucu İsrail'de de ilk can kaybı yaşandı. İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, Erez geçiş noktasındaki askerlere yiyecek götüren bir İsraillinin, Gazze'den düzenlenen roket saldırısında öldüğünü açıkladı.

İsrail ordusu, dün sabah 09.00'dan gece saatlerine kadar Filistin'den fırlatılan roket sayısının 141 olduğunu açıkladı. İsrail Ordu Sözcüsü Ovijaa Adraei, Filistin'in roketlerine karşılık, 30 hedefin bopmbalandığını açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin'e yönelik daha sert bir abluka uygulanması gerektiğini belirterek kendisini eleştiren Savunma Bakan Yardımcısı Danny Danon'u görevden aldı.

ulusalkanal.com.tr