Adliye'den Çanakkale Siperlerine Çağrı

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılındaki Antalya ziyaretini protesto etmek üzere binalarından çıkan ve polisin sert müdahalesi sonrası gözaltına alınan 21 TGB üyesinin duruşması bugün görüldü

Adliye'den Çanakkale Siperlerine Çağrı

Dava 5 Mayıs'a ertelendi ama duruşma sırasında ve sonrasında taş, sopa ve yumurtayla Erdoğan'ın konvoyuna saldıracağı iddia edilen TGB'lilerden tokat gibi yanıt geldi. Bu da yetmedi, 18 Mart Çanakkale yasağını kaldırtan TGB'li gençler, tüm yurttaşları Çanakkale siperlerine çağırdı.

Gençlerden İddialara Ders Gibi Yanıt

15 Aralık 2013 günü dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya ziyaretini protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapmak üzere il binalarından çıkarken, polisin ablukasına ardından da sert müdahalesine maruz kalarak gözaltına alınan 21 TGB üyesine yönelik açılan dava bugün görüldü. Dava 5 Mayıs 2015 tarihine ertelendi ama iddianamede yer alan 'konvoy taşlama, yumurta atmak, konvoy yolunu kapatma gibi taşlı sopalı ve yumurtalı eylem hazırlığı' iddiasına TGB'den ders gibi yanıt geldi; "Biz taşla okul, sopayla sıra, yumurtayla yemek yapan ve bunu kolektif bir şekilde paylaşan gençleriz."

Adliye Önünden Seslendiler

Sabah 09:00'da başlayan duruşma öğle saatlerine kadar sürdü. Duruşmanın hemen ardından TGB'liler Adliye önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında bugün yargılananın Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesi olduğunu vurguladılar. TGB İl Başkanı Fatih Bozlar, "Bilindiği gibi Tayyip Erdoğan'ın her gittiği yerde TGB'liler gözaltına alınmakta. Sokakta yürürken, evlerimizden, büromuzdan çıkarken, okulumuza giderken gözaltına alınıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ları protesto ettiğimiz için bize açılan davalardan dolayı adliyelerin basamaklarını aşındırmak bizim için gurur vericidir" diye konuştu.

Gençlerden Büyük Zafer'in 100. Yılında Çanakkale Siperlerine Çağrı

Adliye Saraylarının Türk Gençliği'ni yargılamak için değil, Özgecan Aslan'ın, Fırat Çakıroğlu'nun katillerini bulmak için inşa edildiğine vurgu yapan Bozlar, yobazlık, tecavüz, şiddet ve bölücülüğü emperyalizmin doğurduğu sonuçlar olarak niteledi, Türk gençliğinin emperyalizm karşısında dimdik ayakta olduğunu belirtti. 100 yıl önce olduğu gibi emperyalizme ilk tokadın atıldığı yere, Çanakkale'ye gideceklerini söyleyen Bozlar, "Türk milleti Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle emperyalizme ve onun uşaklarına en büyük cevabı Çanakkale'den verecektir" diyerek tüm yurttaşları 18 Mart'ta büyük zaferin 100. yılında Çanakkale siperlerine çağırdı.

Adliye önünden yükseltilen, "Kahrolsun AKP Diktatörlüğü", "Katil Hırsız Halk Düşmanı AKP", "Gençlik Sipere Çanakkale'ye" ve "Yaşasın Türkiye Gençlik Birliği" sloganlarının ardından TGB'li gençlerin açıklaması son buldu.

Haber: Devrim Dönmez Koçak

Fotoğraf: Merve Demirağ