Kandil'deki üst düzey isimler TSK'nın elinde

Bölücü terör örgütü PKK'nın Kandil'deki yönetim kadrolarından önemli isimler Türk Ordusunun elinde olduğu iddia edildi. Konuyla ilgili Genelkurmay'dan henüz bir açıklama yapılmadı. İstihbarat kaynaklarının aktardığı bilgilere göre bu isimler Türkiye'ye getirilecek ve İmralı'da sorgulanacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil operasyonun PKK/PYD'e ağır darbe indirildi. Askeri kaynaklar ve bölgeden bilgilere göre PKK'nın sözde üst düzey kadrolarında önemli kayıplar yaşandı, 2 isim ise yakalandı.

Türk askerinin elinde olduğu belirtilen sözde üst düzey yönetecilerin Türkiye'ye getirilceği iddia edildi.

Yine iddalara göre bu isimler bugün ya da en geç Cumartesi günü Türkiye'ye, terör örgütü elebaşınında tutulu bulunduğu İmralı'ya götürülecek.

Operasyona ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım da son durumu aktardı.

Zaman zaman hava harekatlarıyla oraları dağıtıyoruz, bombalıyoruz. Bu sefer çok sıkışınca İran tarafına geçiyorlar, oradan sıkışınca Irak tarafına geçiyorlar. Hava harekatıyla buradaki terör yuvalarını dağıtmak, tamamen söndürmek çok kolay değil, mümkün de değil. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nın bir benzerini Kuzey Irak alanında da yapmaya zaten çok önceden başlamıştık.

Bölgede hava heraktlarının sürdüdüğünü belirten Yıldırım, İran ve Irak ile temas halinde olduklarını söyledi. Yıldırım, "İran ile ayrıştığımız durum yok PKK onların da belası" dedi.

ulusal.com.tr

pkk tsk kandil