Otorite PKK'ya bırakıldı

AKP hükümetinin açılım süreci sayesinde PKK, doğu ve güneydoğu'daki hâkimiyetini her geçen gün artırıyor. PKK, Diyarbakır Lice'ye Mahsun Korkmaz'ın heykelini dikti. Günlerce duruma seyirci kalan Diyarbakır Valiliği heykeli yıkmak yerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Otorite PKK'ya bırakıldı

AKP hükümeti analar ağlamasın bahanesi ile başladığı açılım sürecini CHP yönetiminin desteği ile yasal zemine oturttuktan sonra yol haritasına hız verdi. Terör örgütü PKK, Diyarbakır Lice'ye Türkiye'ye ve Türk Ordusuna ilk saldırıyı yapan Mahsun Korkmaz'ın heykeli dikti.

Heykelin inşasına ses çıkarmayan, yapılan törenle açılışı izlemekle yetinen yerel valilik, toplumda oluşan tepkiler üzerine günler sonra harekete geçti. Diyarbakır Valiliği ucubeyi yıkmak yerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada "Sözde şehitliğin kaldırılması yönünde ilçe kaymakamlığı, Jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü gibi ilgili kurumlara gerekli talimatların verildiği, konunun yargıya intikal ettiği, heykelle ilgili olarak da suç duyurusunda bulunulduğu" belirtildi.

Hükümet, İmralı ve Kandil ile pazarlıklarını sürdürürken, terör örgütü yandaşları özellikle Doğu ve Güneydoğu'da özerklik ilan etmiş gibi hareket ediyor. Terör örgütü bölgede yol kesip kimlik kontrolü yapıyor, sözde kendi asayiş teşkilatını kurarak işadamlarını haraca bağlıyor, bölgede uyuşturucu ağı ile mali yapısını giderek güçlendiriyor. Son olarak da PKK'lılar, Askeri birlikteki Türk bayrağını indirmişti.

ulusalkanal.com.tr

suç duyurusu Diyarbakır Valiliği masum korkmaz