Kadınlar Günü'nde kadın cinayeti

Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Türkiye'nin pek çok ilinde etkinlikler vardı. Kimi eylemdeydi, kimi yürüyüşte... Kimisi Kadınlar Günü'nden dahi habersizdi.... Etkinliklerin en dikkat çekenlerinden birisi ise İstanbul'da gerçekleşti. 4 kadın astsubay, bu özel gün nedeniyle önce Boğaz Köprüsü'ne pankart ve Türk bayrağı astı, ardından da köprüden denize halatla iniş yaptı.

Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle yurdun pek çok yeri etkinliklere sahne oldu.

Bunlardan en ilginci ise İstanbul'da gerçekleşti. Dağcılık Timleri, Boğaziçi Köprüsü'nde nefes kesen bir gösteriye imza attı. 4'ü kadın astsubay olmak üzere 16 jandarma , önce Boğaz Köprüsü'ne kadınlar günü temalı pankart ve Türk bayrağı astı. Ardından da köprüden denize halatla iniş yaptı.

Antalya'da direnişçi köylü kadınlar en öndeydi. HES ve 2B mağduru yüzlerce kadın en ön safta mücadelelerini bir kez daha hatırlattı.

Edirne'den emekçi kadınların sesi yükseldi. Seyyar satıcı kadınlar, Kent Konseyi Kadınlar Meclisi ile birlikte, kadına yönelik şiddete ve çocuk gelinlere "Hayır" dedi.

Muş'un Varto ilçesine bağlı Diktepeler köyünde yaşayan kadınlar ise, "Ne Kadınlar Günü'nden ne de haklarımızdan haberimiz var" dedi.

Kadınlar gününe gölge düşürecek haber Iğdır'dan geldi. Kadınlar gününde bir kadın daha hayatını kaybetti. Iğdır'ın Karakoyun ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi 21 yaşındaki Alime Yarşi, başından vurulmuş halde bulundu.

Kadınlar bu yıl da cinayet istatistiklerinde "maktul" olarak yer aldı. Kadına şiddet bu yıl da binlerce kadının ve çocuğun hayatını söndürdü. Sadece son iki ayda, 27 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 27 kadın ise yaralandı

ulusalkanal.com.tr