Diyarbakır'da Cumhuriyet Başsavcısı'na saldırı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin de hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olay yeri incelemesi yapan heyete yine ateş açıldı. Saldırı sonrası Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, Başsavcı Vekili, diğer savcılar ve olay yeri inceleme ekibi olay yerinden ayrıldı. Öte yandan, Başsavcılık'tan açıklama yapıldı. Başsavcılık, "Olayda kullanılan ticari taksi şoförü gözaltına alındı. Olayın şüphelisi Mahsun Gürkan hakkında yakalama kararı çıkarıldı" dedi

Diyarbakır'da Cumhuriyet Başsavcısı'na saldırı

Diyarbakır'da Cumhuriyet Başsavcısı'na saldırı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü ve iki polis memurunun şehit edildiği saldırıyle ilgili olay yerinde inceleme yapan heyete saldırı düzenlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Başsavcı Vekili Gürkan Kütük, savcılar olay yeri inceleme ekibi ile Diyarbakır Barosu temsilcisinden oluşan heyet Balıkçılarbaşı Semti Yenikapı Sokak'a gitti. Heyetin incelemesini tamamladığı sırada PKK'lılar uzun namlulu silah ve el yapımı patlayıcı ile heyete ateş açtı. Bölgedeki ekipler ateşe karşılık verdi. Kısa süreli çatışmanın ardından heyet olay yerinden ayrıldı.

Öte yandan Tahir Elçi'nin ölümü ve 2 polisin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilgili Başsavcılık da açıklama yaptı. Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın 3 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 5 Cumhuriyet Savcısı ile devam ettiğini belirtildi.

Açıklamaya göre, olayda kullanılan ticari taksinin sürücüsü gözaltına alındı. Olayın şüphelisi olduğu değerlendirilen Masum Gürkan hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Diğer şüphelinin kimlik tespit çalışmalarına devam ediyor.

Açıklamada, otopsi raporunun ayrıntılarına da yer verildi. Rapora göre, Tahir Elçi'ye isabet eden kurşun, Elçi'nin ensesinden girerek ön taraftan çıktı. Kurşunun atış mesafesinin uzaktan olduğu belirlendi. Polis Memuru Ahmet Çiftaslan'nın otopsisinde vücuda 2 adet kurşunun isabet ettiği Polis Memuru Cengiz Erdur'un ise vücuduna 1 adet kurşun isabet ettiği belirlendi.

Başsavcılık, olaydan sonra inceleme yapmak için bölgeye giden adli heyete silahlı, roketatarlı ve bombalı saldırı yapıldığını, olay yerindeki bir kobra tipi araca da bombalı saldırı düzenlendiğini açıkladı.

HABER: ADİL CAN SİVRİKAYA

ulusalkanal.com.tr

diyarbakır ateş açıldı