Kerim: Ankara'da göndere çekildi, Kerkük'te neden çekilmesin

Kürdistan bayrağı, Kerkük valisi Necmettin Ömer Kerim’in emri ile Irak bayrağıyla birlikte göndere çekilmeye başlandı. Kerkük Valisi kararını, "O bayrak Ankara'da göndere çekildi. Kerkük'te neden çekilmesin" sözleriyle savundu.

Resmi kurumlarda Kürdistan bayrağının da göndere çekilmesi için Kerkük İl Meclisi'ne başvuru yapan Kerkük Valisi Necmettin Ömer Kerim basın toplantısı düzenledi. Kerim bir soru üzerine, Barzani'nin Türkiye ziyaretinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na asılan Kürdistan bayrağını hatırlattı, “Kerkük’te neden çekilmesin?” ifadelerini kullandı.

Iraklı Türkmenler de tepki olarak harekete geçti. Resmi kurumlara Kürdistan bayraklarının asılmasının ardından Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği Teşkilatı Kerkük’ün cadde ve sokaklarına Irak Türkmen Cephesi ve Türkmeneli bayrağı asmaya başladı.

Türkmenler, Kerkük'e Kürdistan bayrağı asılmasını "AKP hükümetinin Kerkük konusunda aktif bir politika izlememesinin bir sonucu" olarak değerlendirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkmeneli Partisi Başkanı Rıyaz Sarıkaya, “Devlet kurumlarının üzerine iki bayrağın çekilmesi iki başlı yönetim anlamına gelir. Valinin talebinin il meclisi üyeleri tarafından onaylanmamasını talep ediyoruz” dedi.

Türkmenler, Irak Başbakanı Haydar el İbadi'ye Anayasa'nın 140. maddesini hatırlattı ve merkezi hükümeri göreve çağırdı.

ulusalkanal.com.tr