Aday listesinde yer almayan Selçuk Tuzcu'dan Y-CHP için çok sert sözler

Aday listesinde yer almayan Selçuk Tuzcu'dan Y-CHP için çok sert sözler

Rize CHP’de milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan tek kişi olmasına rağmen aday listesinde yer alamayan işadamı Selçuk Tuzcu’dan Y-CHP İçin çok sert sözler 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ye Rize’de bir tek işadamı Selçuk Tuzcu resmi aday adaylığı başvurusunda bulunurken, Tuzcu’nun aday listesinde yer almaması Tuzcu’yu ve bazı partilileri çok kızdırdı.

Tuzcu, Y-CHP yönetimini faşist bir yönetim anlayışı sürdürdüğü gerekçesiyle sert bir şekilde eleştirdi ve “8 Haziran’da bavullarınızı toplayın. CHP’nin asıl sahipleri olarak partimizin yönetimine el koyacağız” dedi. Tuzcu, ayrıca, aday adaylığı müracaatında kendisine verilen başvuru belgesinin de hatıra amaçlı mı verildiğini sordu.

halk53.com'dan Osman Kaptan'ın haberine göre, Tuzcu, açıklamasında şunları kaydetti: "Bana bu belgeyi hatıra olsun diye mi verdiniz? 8 Haziran’da bavullarınızı toplayın. CHP’nin asıl sahipleri olarak partimizin yönetimine el koyacağız. Tabi ki kanuni yollarla. Sizin gibi faşist eylemler içinde olmadan, kul hakkı yemeden."

FARELER GEMİYİ TERKEDECEK

Selçuk Tuzcu Y-CHP’de adayların açıklanmasının ardından CHP Rize üyelerini cep telefonu ile mesaj göndererek; "Biz CHP Gemisinin tayfasıyız. Fırtına çıktımı bütün fareler gemiyi terk edecek. Bu sevda bitmez yaşayıp göreceğiz” diyerek yeni CHP yönetimini sert bir dille eleştirmişti.

Ardından CHP üyelerine mesaj gönderen Tuzcu “Benim seçilme hakkımı gasp ettikleri kadar sizinde 29 Mart’taki seçme hakkınızı gasp ettiler.Mücadelem hepimiz içindir. CHP Bizimdir” dedi.

YSK’YA ŞİKAYETTE BULUNDU

Daha önce Rize’de önseçim yapılacak diye YSK’ya dilekçe veren Y-CHP yönetimi, tek aday adayı Selçuk Tuzcu olduğunu ve önseçim yapılması için en az 4 aday adayı olması gerektiğini savunarak Rize’deki ön seçim kararını iptal ettirmiş, Ön seçimin iptalinin hemen ardından Selçuk Tuzcu harici 3 aday adayı daha açıklanmıştı. Bunun antidemokrat bir yaklaşım olduğunu savuna Tuzcu, YSK’ya itiraz dilekçesini verdi.