Aylin Nazlıaka için karar günü yarın

CHP Parti Meclisi, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile ilgili kararını vermek üzere yarın olağanüstü toplanıyor. CHP’li bir vekilin Atatürk posterini indirmesiyle başlayan kriz sonrası MYK, Parti Meclisi’ne, Nazlıaka’nın “tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle” Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar vermişti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığındaki toplantıdan çıkacak karar merakla bekleniyor.

Aylin Nazlıaka için karar günü yarın

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın “tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle” Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilip edilmeyeceği ile ilgili karar yarın verilecek.

Karar yarın saat 10’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanacak olan Parti Meclisi’nde alınacak.

Gergin geçmesi beklenen toplantıda ne karar çıkacağı ise merakla bekleniyor.

Aylin Nazlıaka, CHP’li bir vekilin Atatürk posterini odasından indirdiğini açıklamış, ancak isimini söylememişti. Olayın çözülmesi için parti içinde kurulan muhakkik heyet de tanıkları dinlemiş, CHP MYK’ya bir rapor sunmuştu.

Rapor sonrası MYK, oybirliği ile posteri indiren kişiyi değil de, posterin indirildiğini açıklayan Nazlıaka’yı “tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle” Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etmişti. Nazlıaka’nın Parti Meclisi’nin kararının ardından disipline sevk edilip edilmeyeceği belli olacak.

MYK’nın kararının ardından yazılı bir açıklama yapan Nazlıaka, "Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet değerleri için verdiğim mücadele son nefesime kadar sürecektir" ifadesini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

aylin nazlıaka