Kadınların İsyanı Sandıklardan Taştı

Antalya'da Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ı Hedef Alan AKP Operasyonu Antalyalı Kadınlar Tarafından Protesto Edildi

Kadınların İsyanı Sandıklardan Taştı

Antalya'da yerel seçimlerin ardından yaşanan ve Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ı hedef alan AKP operasyonu protesto edildi. Tepki Antalyalı Kadınlardan geldi. 2 Nisan günü AKP'nin kadın Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in başında yer aldığı AKP militanlarından oluşan ekiple Büyükşehir Belediye binasının basılmasına ve belediye çalışanlarının tartaklanmasına tepki gösterildi. Attalos Heykeli önünde bir araya gelen kadınlar tepki sloganlarıyla Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdü. Kadın erkek tüm Antalyalılar bu yürüyüşe destek verdi. Belediye önünden yapılan açıklamada kadınlar, psikolojik şiddetin AKP'li kadın milletvekili önderliğinde yapılmış olmasının kadınlar açısından onur kırıcı olduğu belirtilerek, iktidar gücünün belediyenin kadın çalışanlarına şiddet olarak uygulanmasını protesto etti. Kadınlar, tüm AKP'li kadınları partisinden istifa etmeye çağırdı.

AKP, Gökçen'ine Sahip Çık

Antalya'da kadınların isyanı sandıklardan taştı, skandallarla dolu seçimler ve sonrasında yaşananlar bardağı taşırdı. Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ı hedef alan AKP operasyonları ardı ardına geldi, kadınlar, 'AKP zihniyeti sınırını aştı' dedi, tepki gösterdi. Antalyalı Kadınlar Attalos Heykeli önünde bir araya geldi, "Belediye Halkındır İşte Halk Burada" diyerek binasına yürüdü. Kadınlar, "Susma Haykır, Yolsuzluğa Hayır", "Şiddet, Yolsuzluk, Hırsızlık, İşte AKP", "AKP Gökçen'ine Sahip Çık", "Tayyip Kaç Kadınlar Geliyor", "Faşizme Karşı Omuz Omuza", "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam" sloganlarını attılar. Yürüyüş boyunca kadınlara kadın erkek tüm yurttaşlardan destek geldi. Büyükşehir Belediyesi önünde kadınlar adına açıklamayı yapan Nursen Öztürk, siyasetlerine kadınları alet eden ve daima hedef alan AKP zihniyetinin artık sınırı iyice aştığını ve bir kez daha şiddeti ürettiğini kaydetti.

AKP'li Kadınlarda Kadınlık Onuru Varsa İstifa Etsinler

Psikolojik şiddetin AKP'li kadın milletvekili Gökçen Özdoğan Enç önderliğinde yapılmış olmasının kendilerinin onurunu kırdığını belirten Öztürk, Enç'in iktidar gücünü kullanarak belediyenin kadın çalışanlarına psikolojik şiddet uyguladığını söyledi, tüm AKP'li kadınları istifaya çağırdı. Öztürk; "AKP'li kadın milletvekili Enç kadına şiddete aracılık etmiş ve kadınların bir kere daha aşağılanmasına neden olmuştur. Kadın milletvekili olarak iktidar gücünü belediyenin kadın çalışanlarına psikolojik şiddet uygulayarak göstermiştir. Kadın onuru taşıyan tüm AKP'li kadınları partiden istifaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Saldırı Uluslararası Düzeye Sıçramıştır

Antalya'nın Büyükşehir Belediyesi ve Valilik işbirliğiyle Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kent Projesi'nin sürdürüldüğü bir şehir olduğunu hatırlatan Öztürk, uygulanan bu şiddet ve saldırının uluslararası düzeye sıçradığını söyledi.

Saldırı Tüm Kadınlara Yapılmıştır

Kadına yönelik şiddetin nereden gelirse gelsin kınadıklarını ve protesto ettiklerini ifade eden Öztürk, belediye çalışanı kadınlara yönelik yapılan saldırıyı teşhir ettiklerini belirterek, bu saldırıyı tüm kadınlara yapılmış olarak kabul edip peşini bırakmayacaklarını kaydetti.

Anadolu Kadınları Oylarının Peşinde

Açıklamanın ardından Anadolu Kadınları Platformu gönüllüleri adına da söz alındı. Platform adına konuşan Ayşe Sevil Kuru, Antalya'daki seçimlerin iptali yada adil sayımı için imzaladıkları 800 dilekçeyi İl Seçim Kurulu'na ulaştırdıklarını belirtti. Kurul'dan ret cevabı almaları halinde Cumhuriyet Savcılığına ve Yüksek Seçim Kurulu'na da itiraz dilekçelerini sunacaklarını kaydeden Kuru, "Biz bu şekilde oylarımızın şiddete uğrayıp, hileyle hurdayla nereye gittiğini bilmiyoruz. Anadolu kadınları olarak seçimin yenilenmesini istiyoruz. Adil olarak yeniden yapılsın yada adil olarak incelensin" ifadelerini kullandı.

Haber: Devrim Dönmez - Fotoğraf: Birsen Aslan / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr