F Tipi savcı ifadeye çağrıldı

Ergenekon savcısı Muammer Akkaş yalancı tanıklık teklifinden hakim karşsına çıkacak. İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Akkaş'ın Ergenekon tutuklusu Bedirhan Şinal'in ifadeleri üzerine Akkaş'ı ifadeye çağırdı. Şinal, Muammer Akkaş Afyon'daki cephanelik patlamasını Ergenekon'a yıkmak için bana gizli tanıklık teklif etti" demişti.

F Tipi savcı ifadeye çağrıldı

Ergenekon savcısı Muammer Akkaş hakim karşısına çıkacak. Akkaş'ın ifadeye çağırılma gerekçesi ise Cumhuriyet Gazetesi'ni molotof atan tutuklu Bedirhan Şinal'e gizli tanıklık teklif etmek.

Bedirhan Şinal, Ergenekon duruşmalarında savcı Akkaş'ın "Afyonkarahisar'da yaşanan cephanelik patlamasını sözde Ergenekon örgütüne yıkmak için kendisine gizli tanıklık teklif ettiğini" açıklamıştı.

Savcı Muammer Akkaş jandarmaları dışarı çıkardı, 45 dakika başbaşa görüştük. Bana "hakkında ihbar var, Afyon'da cephaneliğin patlayacağını önceden söylemişsin. Sana ifade hazırladım, seni bu davaya gizli tanık yapacağım. Sonra 2-3 uzman çavuşun da aynı şekilde ifadesini alacağız" dedi.

Şinal'ın anlatımlarına göre Akkaş, hedefindeki isimleri de açıklamış.

"Devletin güvenliği tehdit altında. İlker Başbuğ, Hurşit Tolon’a talimat vermiş. O da Sedat Peker’e talimat vermiş. Bu eylemin hükümeti devirmek amaçlı olduğuna dair ifadelerle dosyayı Ergenekon sanıklarının üzerine yıkacağız"

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi Bedirhan Şinal'in açıklamaları üzerine Ergenekon savcısı Akkaş'ın ifadeye çağırılmasına karar verdi. Savcı Akkaş'ın katibi de tanık olarak dinlendiği duruşmada Bedirhan Şinal'e gizli tanıklık teklif edildiğini doğruladı.

Ancak katip, gizli tanıklığın 25 kişinin öldüğü cephanelik patlaması ile değil Ergenekon davası ile ilgili olduğunu belirtti. Şinal bu açıkama üzerine katibin devlet memuru olduğu için tarafsız olamayacağını vurguladı, Akkaş'ın ifadesinin alınmasını talep etti.

ulusalkanal.com.tr

ergenekon bedirhan şinal