'Rakka ve Musul operasyonunun tarihi belli oldu'

"Amerika, Rakkar ve Musul opersayonunu Ekim ayının ortasında yapmayı planlıyor" Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde bu bilgiyi paylaştı. Obama'nın Hillary Clinton'a seçimi kazandırmak için iki opersayonun birlikte yapılacağını belirten Selvi, Amerika'nın Türkiye'ye hava gücü desteği için teklif yaptığını yazdı.

'Rakka ve Musul operasyonunun tarihi belli oldu'

Rakka ve Musul operasyonunun tarihi belli oldu. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi'ye göre iki opersayon da Ekim ayının ortasında yapılacak.

Selvi'nin aktardıklarına göre, iki operasyonun bir arada yapılmasının nedeni, ABD Başkanı Barack Obama'nın iç siyaset planlarıyla ilgili. ABD seçimlerinde Hillary ve Trump’ın durumu başabaş. Obama, IŞİD'e karşı Rakka ve Musul operasyonunu birlikte başlatarak, Hillary Clinton'a seçim kazandırmak istiyor.

Rakka ve Musul operasyonu için konuşulan tarih ise ekim ayının ortası. Yani seçimden hemen önce.

Obama, operasyon için Türkiye'ye de hava gücü desteği teklif etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği New York'tan dönerken o teklifi açıkladı.

Buna göre, Amerikalılar Musul ve Rakka için 25 bin kişilik kara gücü hazırlıyor. Kara gücü olarak da PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD kullanılacak. Türkiye ise ÖSO’nun sayısının 65 bine ulaştığını belirterek, YPG olmadan ÖSO ile bunun sağlanabileceğini savunuyor.

ulusalkanal.com.tr