ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Rubinstein, BM Suriye Temsilcisi ile Türkiye’ye geliyor

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Daniel Rubinstein Türkiye’ye geliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; Özel Temsilcinin, Suriye’deki sorunlara çözüm bulma çalışmaları kapsamında Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkeleri ziyaret edeceği bildirildi. Ziyaret’in NATO Antalya Zirvesi’nin ardından yapılacak olması dikkat çekti.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Rubinstein, BM Suriye Temsilcisi ile Türkiye’ye geliyor

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Daniel Rubinstein'ın Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkeleri ziyaret edeceği bildirildi.

Ziyarete ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yazılı bir açıklama yapıldı. Ve “Rubinstein Suriye krizine siyasi çözüm bulmaya yönelik devam eden çabalar kapsamında, 15-27 Mayıs'ta Cenevre, Moskova, Ankara, İstanbul ve Riyad'da temaslarda bulunacak” denildi.

Rubinstein'ın Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile birçok hükümet yetkilisiyle bir araya geleceği ifade edildi.

Açıklamanın devamında Suriye'de Cenevre mutabakatı çerçevesinde sürdürülebilir siyasi bir dönüşüm ihtiyacını ele alacağı kaydedildi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’a ilişkin olarak da "ABD, Esad'ın Suriye'nin siyasi geleceğinde bir rolü olmadığına kararlı biçimde inanmayı sürdürüyor" tespiti yapıldı.

Rubinstein’ın ziyaretinin ABD ile imzalanan Eğit-Donat projesiyle ilgili olabileceği de belirtiliyor.

Öte yandan Ziyaretin NATO Antalya Zirvesi’nden kısa bir süre sonra yapılacak olması da dikkat çekiyor. Zirvede Rusya ve IŞİD’in Avrupa’ya tehdit olarak görüldüğü belirtilmiş ve NATO mukavemet gücü’nün iki katına çıkarılması kararlaştırılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

geliyor