Dış borçla metro yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ataköy-İkitelli metro hattını 338 milyon Avro'ya dış borçla yapacak. Karar İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantılarında AKP'li üyelerin oyları ile alındı. Toplu ulaşım projelerine karşı olmadıklarını belirten CHP'li üyeler, projenin az da olsa öz kaynakla yapılması gerektiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataköy-İkitelli metro hattını dış borçla yapacak.

Karar İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısında CHP'li üyelerin muhalefetine karşın AKP'li üyelerin oyları ile alındı.

Oy çokluğu ile geçen rapora göre, 2015 ile 2019 yıllarına kapsayan stratejik planda öngörülen toplu ulaşım hedefleri kapsamında yapılacak olan Ataköy-İkitelli metro hattı projesi için 338 milyon 272 bin Avro dış borç bulunacak.

Projenin borçlanma yoluyla yapılmasına ve maliyetinin çok yüksek olmasına tepki gösteren CHP grubu rapora ret oyu verdi.

Toplu taşıma projelerine hiçbir şekilde karşı olmadıklarını vurgulayan CHP İstanbul Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, projenin az da olsa öz kaynaklarla yapılması gerektiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın İstanbul'u yönetmediğini savunan Sağlam, bütçenin borçlanmalarla delik deşik edildiğini vurguladı.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

istanbul istanbul büyükşehir belediyesi metro dış borç