Eller işte, gözler Meteorolojide

Çiftçilerin korkulu rüyası olan dolu yağışı, bazı meslekler için tam aksine gelir kapısı oluyor. Araçlarda boyasız göçük onarımıyla uğraşanlar, meteorolojik tahminleri ve sonuçlarını yakından takip ediyor. Dolu yağışının meydana geldiği kentlere gidiyor, onarım yaparak para kazanıyor.

Onların elleri işte, gözleri ve kulakları ise meteorolojiden gelecek haberlerde. Boyasız göçük onarımıyla uğraşanlar, meteorolojik tahminler ve sonuçlarına göre dolu yağışının yaşandığı kentleri tespit ediyor, buralara giderek kaportasında hasar oluşan araçların onarımını yapıyor.

Eskişehir'de hafta sonu meydana gelen dolu yağışının ardından farklı şehirlerden birçok firma, Eskişehir Mobilyacılar Kooperatifi Sanayi Sitesi ile Küçük Sanayi Sitesi'nde boyasız göçük onarımına başladı. İstanbul'dan Eskişehir'e gelen Erkan Küçükkurt da onlardan birisi.

Bu şirketlerden birinin sahibi olan Göksel Aktürk de nasıl çalıştıklarını anlattı.

Aktürk, araç sahiplerine de uyarılarda bulundu.

Boyasız göçük onarımı yapan firmaların çalışanları, dolu yağışının meydana geldiği kentlere adeta göç ediyor. Hemen hemen Türkiye'nin bütün şehirlerinde işlerini yapıyor.

ulusal.com.tr

meteoroloji